Vliegtickets

Explore Namibia is geaccrediteerd IATA agent en kan hierdoor rechtstreeks vliegtickets inkopen bij de internationale luchtvaartmaatschappijen. Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die op Windhoek vliegen. KLM, Air Namibia en Eurowings zijn echter de enige maatschappijen die een directe vlucht vanuit Europa naar Namibië verzorgen. Met andere luchtvaartmaatschappijen zoals South African Airways, Qatar Airways, of British Airways kunt u met minimaal één overstap in Windhoek arriveren.

Mocht u interesse hebben in een vrijblijvende offerte voor vliegtickets (in combinatie met uw self-drive reis), dan kunnen wij die kosteloos en zonder verplichtingen toesturen. Graag vernemen wij dan de gewenste data van zowel de heen als terugreis en vanaf welke luchthaven u zou willen reizen.

Het voordeel van het boeken van een totaal pakket, dat wil zeggen het combineren van de vliegtickets met de self-drive reis (het zogenaamde 'land-arrangement') is dat Explore Namibia in dat geval verantwoordelijk is voor het maken van alle aanpassingen in uw reis als gevolg van een eventuele vertraging of annulering van uw vlucht. Ook zal het team van Explore Namibia dan ondersteunen in geval van bagageverlies, pre-ckeck-in en mogelijke immigratieproblemen.

KLM

De (nacht)vluchten van KLM naar WIndhoek vertrekken op dinsdag, vrijdag en zondag laat in de avond vanuit Amsterdam om de volgende dag (na een tussenstop in Angola) omstreeks rond het middaguur (lokale tijd) in Namibië aan te komen. De terugvlucht vertrekt in de namiddag op woensdag, zaterdag en maandag vanuit Windhoek en arriveert de volgende ochtend vroeg in Amsterdam.

Vanuit Amsterdam vliegt men in ruim 11 uur naar Windhoek.

  KLM A330

 

Air Namibia

Air Namibia is de Nationale luchtvaartmaatschappij van Namibië en is een betrouwbare maatschappij die dagelijks (nacht)vluchten tussen Frankfurt en Windhoek uitvoert. Vanuit Nederland en België kan men naar Frankfurt komen met een aansluitende vlucht, per auto of per trein. Air Namibia biedt binnen Duitsland gratis treintickets aan van Deutsche Bahn.

Vanaf Frankfurt is het met deze directe vlucht ongeveer 10 uur vliegen.

Air Namibia

 

Eurowings

Eurowings vliegt een paar keer per week vanuit Duitsland rechtstreeks op Windhoek.

 

South African Airways

Het is ook mogelijk om met South African Airways naar Windhoek te vliegen. Vanaf Amsterdam of Brussel wordt er dan via Londen of Frankfurt naar Johannesburg gevlogen. Vanaf Johannesburg vliegt men naar Windhoek. Er moet dus 2 keer worden overgestapt.

 

Qatar

Met Qatar Airways is het mogelijk om vanuit de meeste luchthavens in Europa met 1 tussenstop (in Doha) op Windhoek te vliegen. Qatar vliegt 4 keer per week vanuit Doha naar Namibië.