Groepsreizen

 Volledig verzorgde 17-daagse groepsrondreis in mei en september

Explore Namibia organiseert bij voldoende animo twee keer een 17-daagse avontuurlijke rondreis. Deze staan gepland voor juni en september. Ga mee en ontdek het fascinerende Namibië. Deze reis is een perfecte combinatie tussen een 'individuele reis' en een 'groepsreis'. U rijdt met uw eigen auto door het ruige landschap van dit prachtige land. Van de Kalahari en de Sossusvlei naar Etosha NP via het verlaten noorden. Onderweg komt u langs de mooiste plekjes.

1-auto1Een avontuur waar u geen nee tegen kunt zeggen! Tijdens deze fascinerende reis rijdt u met uw eigen auto in een groep van zo'n 9 auto's en daarbij kunt u terugvallen op de ervaren Namibische gids die meereist. Bijgeleverde two-way radios maken het mogelijk om onderweg met de groep te communiceren. De reis gaat door de Kalahari naar de Sossusvlei. Via Solitaire maakt u een stop aan de Atlantische kust. Daarna rijdt u via Brandberg en de rotstekeningen bij Twijfelfontein de wildernis in. 2 dagen rijdt u over tracks door 200% natuur en zult u ervaren dat 'rust' hier op u wacht. Etosha NP is het park van Namibië dat u niet mag missen. Hier kunt u wild spotten en nog eens wild spotten. Een laatste stop is bij Waterberg Plateau. Gegarandeerd wilt u dan nog niet naar huis!

 Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek vanuit Nederland
Het avontuur gaat beginnen! Met trein, auto of vlucht reist u naar Frankfurt om hier op een toestel van Air Namibia te stappen. Air Namibia heeft twee nieuwe toestellen en u zult een comfortabele nachtvlucht hebben naar Windhoek.

Dag 2 - Aankomst in Namibië en verblijf in Windhoek
2-vrouwWanneer u landt, zo'n 40 km buiten de stad, zult u vanuit de lucht de uitgestrektheid zien. Namibië is namelijk een rustig en dunbevolkt land zonder veel wegen en zonder drukte. Het vliegveld is klein. U wordt hier opgewacht door uw reisleiding en u wordt naar uw eerste verblijf gebracht in de stad. Deze dag kunt u verder invullen met rusten en het maken van een stadswandeling. Er zijn echter verschillende activiteiten waar u aan deel kunt nemen. Zo kunt u op de fiets de township van Windhoek, Katutura, ontdekken. Een gids zal zorgen voor uitleg over dingen die u onderweg ziet en geeft een goed beeld over de historie rond, verhoudingen in en opbouw van de bevolking. Voor de grote autofanaten zou een 4x4 offroad cursus vast en zeker tot de verbeelding spreken. In de namiddag ontvangt iedereen de volledig uitgeruste 4x4 en de nodige uitleg. De auto is uw huis voor de komende 15 dagen. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner in hét restaurant van Windhoek, Joes Beerhouse. U verblijft in: Klein Windhoek Guesthouse, een bed & breakfast.

Dag 3 - Verblijf in de Kalahari woestijn, ca. 265 km3-namibia2013-1023-thijshesle
Na een verzorgd ontbijt is het tijd om de stad te verlaten. Ondertussen heeft de gids zich bij jullie aangesloten. De begeleiding zal de groep leiden, maar u rijdt niet in een strikte colone en onderweg bent u vrij de stoppen waar u wilt. Eenmaal in de Kalahari is het mogelijk om een wandeling te maken door de Kalahari duinen, deel te nemen aan een nature drive (focus op natuur en kleiner wild) of te luieren aan het zwembad. In de avond eet u rond het vuur. U verblijft op de camping: Bagatelle Kalahari Game Ranch.

4-namibia2013-2794-thijshesleDag 4 & 5 - Dichtbij de natuur bij Namib Rand Nature Reserve - Begeleidde wandeling en slapen onder de sterren, ca. 320 km
Van de Kalahari rijdt u naar Namib Rand Nature Reserve. Hier neemt u deel aan iets bijzonders. De komende 2 dagen gaat u wandelen door het meest schitterende natuurgebied in het zuiden van Namibië. U hoeft geen ervaren vierdaagse wandelaar te zijn, wel moet u fit zijn en van 'dichtbij de natuur' houden. De wandelingen inclusief rustpauzes duren in totaal ongeveer 7 uur. De gids vertelt u alles over de natuur. U verblijft één nacht op de camping: Tok Tokkie Trails, de andere nacht slaapt u onder de sterren! Voor uitrusting wordt gezorgd.
Bent u niet in staat om deel te nemen aan de wandelingen, dan bieden wij u een alternatief. Neem contact met ons op voor meer informatie.

11-P1050192Dag 6 & 7 - De zonsop- & zonsondergang, dag 6 ca. 80 km, dag 7 ca. 120 km
U denkt misschien alle soorten duinen inmiddels gezien te hebben. Niets is minder waar en u zult dat ervaren in de Sossusvlei. Het natuurgebied dat bekend is vanwege de hoge zandduinen zal u beslist verrassen. Wanneer u 's middags aankomt in Sesriem kunt u Sesriem Canyon bekijken. Hier wordt duidelijk dat in het regenseizoen (januari tot april) de kracht van het water enorm kan zijn. De volgende ochtend zit u nog voor zonsopgang op Dune 45 om te genieten van de eerste zonnestralen over de vallei. In de middag kunt u genieten van de zonsondergang op de Spreetshoogte Pass. Op dag 6 overnacht u op de camping: Sesriem Campsite. Op dag 7 overnacht u op Gecko Camp.

Dag 8 - Op naar de Atlantische kust, ca. 270 km
Ondanks het feit dat Swakopmund 'stedelijk' gebied is is de natuur toch dichtbij. Dit plaatsje wordt omringd door de hoge zandduinen. U slaapt deze nacht in een echt bed en u kunt op eigen gelegenheid een wandeling maken door het dorp of een supermarkt bezoeken voor wat kleine inkopen. Het is mogelijk om 's middags een begeleidde quad bike tocht te maken door de duinen (optioneel), of een strandwandeling te maken. Een andere mogelijkheid is om een begeleide duintocht te maken met een gids die de kleine dieren van de woestijn weet op te sporen. U verblijft in het bed & breakfast: Sea Breeze Guesthouse.

6-152494971Dag 9 - Ruige kustwateren en droge rivierenbeddingen , ca. 221 km
Vandaag rijdt u, met een tussenstop bij de zeerobbenkolonie in Cape Cross, gedeeltelijk over het strand, naar een campsite aan de Ugab rivier. De campsite heeft basic faciliteiten. Heel bijzonder is de aanwezige spanning rond een mogelijk bezoek van woestijnolifanten die in dit gebied leven. U verblijft op de camping: Ugab Rhino Base Camp.


Dag 10, 11 & 12 - Rotstekeningen, boulders en slapen in de bush, ca. 350 km7-121197715
Wanneer komt het nu voor dat u werkelijk de natuur in rijdt, de auto parkeert op een schitterende plek midden in de bush en hier kamp opslaat? De komende drie dagen rijdt u over zanderige paden en door droge rivierbeddingen. Wilder dan dit wordt het niet. Het is spannend, maar de gids kent het gebied goed. Het hebben van 4x4 ervaring is geen vereiste. Op dag 11 bezoeken wij in de ochtend de rotstekeningen bij Twijfelfontein, een Unesco werelderfgoed. U overnacht op dag 10 op: Aba Huab Campsite en op dag 11 en 12 op de camping: Palmwag concession - wild camp.

Klik hier voor een filmpje van een 4WD-track zoals deze in de route is opgenomen!

 

Dag 13, 14 & 15 - Wild spotten en nog eens wild spotten, dag 13 ca. 210 km, dag 14 ca. 150 km
Het is mogelijk dat u in de afgelopen dagen olifanten, mogelijk zelfs leeuwen, gnoes, zebra's of giraffen zag. Is dat niet het geval dan worden de kansen verhoogd in Etosha National Park. Maar kijk ook uit naar kleinere bijzondere dieren als honingdassen, kameleons en secretarisvogels. Etosha NP is een park dat wordt gedomineerd door een zoutpan van 4700 km2. Rond Etosha Pan lopen verschillende weggetjes en zijn er natuurlijke en kunstmatige waterplaatsen. Op eigen gelegenheid kunt u twee volle dagen door Etosha NP rijden op zoek naar wild. De ene persoon rijdt graag rond, de andere persoon houdt ervan om uren bij een waterplaats te wachten op wat komt. Er worden ook gamedrives aangeboden (drie keer per dag). Op dag 13 overnacht u in Dolomite Camp en verblijft u in de Lodge. Deze is gelegen in het westelijke, afgesloten gedeelte van Etosha National Park. Dit gedeelte van het park is exclusief toegankelijk voor gasten van Dolomite Camp, U bent dus praktisch alleen met de wilde dieren. Op dag 14 en 15 overnacht u op de camping in het wildpark: Okaukuejo .
9-zebra 8-dieren1 10-dieren2

Dag 16 - Waterberg Plateau, ca. 290 km5-namibia2013-2513-thijshesle
In de ochtend kunt u nog een laatste ronde rijden in Etosha NP daarna moet u afscheid nemen van het park. Waterberg Plateau is perfect gelegen tussen Etosha NP en Windhoek in. Een laatste stop in de natuur voor u terug rijdt naar de beschaving. U kunt het plateau beklimmen of een georganiseerde gamedrive op het plateau maken (optioneel). Met een Sundowner op het plateau wordt de reis feestelijk afgesloten. Uw laatste nacht verblijft u op de camping: Waterberg Wilderness.

Dag 17 - Windhoek, ca. 298 km
Na een mogelijk vroege ochtendwandeling rijdt u terug naar Windhoek. Onderweg is het mogelijk om bij een lokale markt te stoppen om houtsnijwerken en andere souvenirs te kopen. Hier is wel enige onderhandelingstechniek voor vereist! In Windhoek levert u de auto in en is het tijd om afscheid van elkaar te nemen. De transfer naar de luchthaven is inbegrepen.

Wilt u deze of vergelijkbare reis op individuele basis doen? Neemt u dan contact met ons op!

 Vertrek- en prijsinformatie

Prijs per persoon: EUR 2.750,- (op basis van 2 personen in 1 auto) + vlucht ± EUR 1.200,-
Toeslag eenpersoonskamer en eigen daktent/grondtent:  EUR 150,- (auto wordt wel gedeeld)

Details:
Aantal personen: Uitgaande van 2 personen die 1 auto delen. In geval van singles zijn 2 daktenten voorzien.
Aantal deelnemers: Minimaal 10 personen, maximaal 20 personen
Reisperiode: mei / september
Kampeer / accomodatie reis: Kampeerreis
Soort auto: Toyota Hilux 2.5TD 4x4

Optie: Voor mensen die niet willen/kunnen rijden is het mogelijk om in de auto bij de gids te rijden. Grondtenten moeten zij dan zelf opzetten.

Inclusief:

 • Transfers naar, in en vanuit Windhoek. (aankomst en vertrek)
 • Autohuur 15 dagen, uitgaande van 2 deelnemers per auto, incl. kampeeruitrusting
 • Standaard verzekering, eigen risico auto +/- EUR 3.300,- *
 • Alle overnachtingen waaronder 3 nachten in accommodatie
 • 15 ochtenden ontbijt
 • 13 avonden diner
 • Informatie meeting bij aankomst
 • 24 uurs service in geval van pech
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • 2 bestuurders
 • Extra's: GPS, compressor, two-way radio

* Zie verlaging voor eigen risico de uitleg van de autoverzekering

Exclusief:

 • Vlucht Frankfurt - Windhoek, ± EUR 1.100,-. Exacte prijs op aanvraag.
 • Benzine/Diesel (EURO 1 per liter)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Gezamenlijke diners in Windhoek en Swakopmund (EUR 20,- per diner)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Aanvullende autohuurverzekering
 • Entree musea en nationale parken (EUR 8,- p.p. per dag)
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies en activiteiten

 Excursie-programma

Klik hier voor het exclusieve excursie-programma.

 

 Uw 4x4 auto

Optioneel is het ook mogelijk om een grotere auto te kiezen, dit tegen een meerprijs.
Klik hier voor meer informatie over de auto, extra's en de voorziene kampeeruitrusting.

12-uwauto

Verzekering
**standaard verzekering:
Eigen risico: 10% van de nieuwwaarde van de auto.
Borg: Borg middels een creditcard bij ontvangst auto. Indien geen schade en originele autosleutels worden ingeleverd dan wordt de borg automatisch teniet gedaan.
Diefstal: Verzekerd, maar het eigen risico gaat wel op.
Ongelukken: Verzekerd, wanneer er een derde in het spel is.
Uitsluitingen: Glasschade (behalve bij Reductie 3), bandenschade, nalatigheid etc.


Klik hier voor de uitleg van de Autoverzekering.

 

 Meer informatie of reserveren?

Wilt u meer informatie over deze reis? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.